Asiatisk søtpotet-tempurabowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk søtpotet-tempurabowl

Asiatisk søtpotet-tempurabowl

med hvitløksris og sprø agurksalat

Dette er en fantastisk alt-i-et-rett med masse smak og farge. Vår asiatiske tempurabowl består av hvitløksris med ingefær, panert og ovnsbakt søtpotet og en sprø agurksalat med reddiker, sukkererter og limesaft. Vi topper alt med sesamfrø og en kremet srirachamajones.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Sulfitter
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

75 g

Reddiker

75 g

Sukkererter

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 1)

1 ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 1)

½ ss

Smør (steg 3)

3 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier829 kcal
Energi (kj)3466 kj
Fett25.12 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater126.54 g
Sukker11.4 g
Protein20.02 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm skiver. Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken. Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Bland panko og halvparten av sesamfrøene i en tredje dyp tallerken.

Bak søtpotet
2

Dypp søtpotet først i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje. Stek i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen.

Kok ris
3

Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk fint. Varm opp en kjele med smør [½ ss | 1 ss] på middels varme. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek i ca. 1 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

Forbered råvarer
4

Skjær reddiker i tynne skiver. Del sukkererter [½ pose, 2P] i to på langs. Skjær agurk i 2 cm biter. Del lime i to.

Lag agurksalat
5

Bland reddiker, sukkererter, agurk og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Rør opp risen med en gaffel.

Server
6

Anrett hvitløksris, agurksalat og søtpotet i dype tallerkener. Krydre søtpotet med en klype salt. Hell en skvett asiatisk woksaus over søtpotetene og risen. Pynt med resterende sesamfrø og legg en klatt srirachamajones i midten.