Dette er en fantastisk alt-i-et-rett med masse smak og farge. Vår asiatiske tempurabowl består av hvitløksris med ingefær, panert og ovnsbakt søtpotet og en sprø agurksalat med reddiker, sukkererter og limesaft. Vi topper alt med sesamfrø og en kremet srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
75 g
Reddiker
75 g
Sukkererter
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 ss
Hvetemel (steg 1)
1 ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 1)
½ ss
Smør (steg 3)
3 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm skiver. Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken. Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Bland panko og halvparten av sesamfrøene i en tredje dyp tallerken.
Dypp søtpotet først i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje. Stek i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen.
Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk fint. Varm opp en kjele med smør [½ ss | 1 ss] på middels varme. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek i ca. 1 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
Skjær reddiker i tynne skiver. Del sukkererter [½ pose, 2P] i to på langs. Skjær agurk i 2 cm biter. Del lime i to.
Bland reddiker, sukkererter, agurk og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Rør opp risen med en gaffel.
Anrett hvitløksris, agurksalat og søtpotet i dype tallerkener. Krydre søtpotet med en klype salt. Hell en skvett asiatisk woksaus over søtpotetene og risen. Pynt med resterende sesamfrø og legg en klatt srirachamajones i midten.