Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Lime
1 pakke
Kikerter
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
12.5 g
Honning
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
1 pose
Koriander
150 g
Kålblanding
1 stk
Avokado
1 stk
Vårløk
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Rød chili
1 stk
Tomat
150 g
Jasminris
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og salt* [1/4 ts I 1/2 ts], rør rundt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta gryten av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Riv limeskall [1/2 stk, 2P.] og skjær lime i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min eller til det begynner å tykne.
Skjær tomat i 1 cm tykke terninger. Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander (med stilk). Skjær chili i to på langs, fjern frø og finhakk. Finhakk vårløk.
Bland asiatisk dressing, majones og en skvett vann* i en bolle. Bland kålblanding, en smule olivenolje*, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en separat bolle.
Tilsett vårløk til gryten med ris og rør godt rundt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.
Anrett ris i skåler. Plasser kikerter, tomat, kålsalat og avokado i hver sitt hjørne av skålen. Drypp over asiatisk majones i midten. Dryss med chili og servér med limebåter ved siden av.