Taco fører vanligvis tankene til Mexico, men i dag skal vi lage taco med en asiatisk vri. Vi fyller tortillabrødet med vegetardeig, rødløk, pak choi, gulrot, asiatisk woksaus og sterk srirachamajones. Dette blir en ny favoritt på fredager, eller en helt vanlig hverdag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pak choi
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
½ stk
Rødløk
1 stk
Agurk
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamajones
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
1 ss
Olje til steking
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft) dersom du ikke har mikrobølgeovn.
Skjær pak choi fint.
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett pak choi og stek videre i 2-3 min, eller til myk.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk agurk.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.
Tilsett agurk og sett til side.
Hell av væsken før servering.
Tilsett vegetardeig, asiatisk woksaus, en klype chiliflak, salt og en skvett vann i stekepannen, og varm opp i 2-3 min.
Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Sett frem alt på bordet.
Fyll tortillabrød med vegetardeig, revet gulrot, syltet agurk og en klatt srirachamajones.