topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske fiskekaker

Asiatiske fiskekaker

med fullkornsnudler og lynstekte grønnsaker

Lag dine egne fiskekaker til middag i dag! Vi tør nesten å love at hele familien kommer til å elske disse delikate laksekakene. Finhakket laks blandes med koriander, hvitløk, ingefør, panko, majones og en skvett limesaft. Vi skal også lynsteke gulrot og squash, før vi blander alt med nudler, sataysaus og soyasaus.

Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Soya
Fisk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Lime

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

50 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

½ g

Chiliflak

75 g

Rødkål

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier780 kcal
Energi (kj)3262 kj
Fett30 g
Mettet fett8.6 g
Karbohydrater82.5 g
Sukker17.2 g
Protein40.3 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skjær gulrot (uskrelt) i staver. 

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Finhakk koriander.

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir, fjern skinnet og finhakk.

TIPS: Jo finere du hakker fisken, jo bedre. 

Form fiskekaker
2

Bland fisk, panko, egg [1 stk | 2 stk], en skvett limesaft, en klype chiliflak, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål. 

Form blandingen til 2 stk fiskekaker per person, ca. 3-4 cm tykke.

TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de falle fra hverandre.

TIPS: Chiliflak er sterkt - tilsett etter smak.

Stek fiskekaker
3

Varm opp en stekepanne på middels varme.

Når pannen er varm, tilsett smør [1 ss | 2 ss] og fiskekaker.

Stek fiskekaker i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Tilsett mer smør ved behov.

Dekk til med folie og sett til side.

Kok nudler
4

Mens fiskekakene steker, kok nudler i 1-2 min, eller til myke.

Spar litt nuddelvann [1/2 dl I 1 dl], og hell ut resten.

Skyll nudlene under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek grønnsaker og lag saus
5

Vask stekepannen brukt til fisk, og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek rødløk og gulrot i 2-3 min.

Fjern fra varmen, og tilsett nudler, honning- og ingefærdressing, soyasaus, nuddelvann, rødkål, resterende limesaft, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Server
6

Anrett nudler og grønnsaker i dype tallerkener. 

Topp med fiskekaker.

Strø over koriander og en klype chiliflak (om ønskelig).

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image