Lag dine egne fiskekaker til middag i dag! Vi tør nesten å love at hele familien kommer til å elske disse delikate laksekakene. Finhakket laks blandes med koriander, hvitløk, ingefør, panko, majones og en skvett limesaft. Vi skal også lynsteke gulrot og squash, før vi blander alt med nudler, sataysaus og soyasaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Lime
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
50 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
½ g
Chiliflak
75 g
Rødkål
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær gulrot (uskrelt) i staver.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk koriander.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir, fjern skinnet og finhakk.
TIPS: Jo finere du hakker fisken, jo bedre.
Bland fisk, panko, egg [1 stk | 2 stk], en skvett limesaft, en klype chiliflak, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Form blandingen til 2 stk fiskekaker per person, ca. 3-4 cm tykke.
TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de falle fra hverandre.
TIPS: Chiliflak er sterkt - tilsett etter smak.
Varm opp en stekepanne på middels varme.
Når pannen er varm, tilsett smør [1 ss | 2 ss] og fiskekaker.
Stek fiskekaker i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Tilsett mer smør ved behov.
Dekk til med folie og sett til side.
Mens fiskekakene steker, kok nudler i 1-2 min, eller til myke.
Spar litt nuddelvann [1/2 dl I 1 dl], og hell ut resten.
Skyll nudlene under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Vask stekepannen brukt til fisk, og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek rødløk og gulrot i 2-3 min.
Fjern fra varmen, og tilsett nudler, honning- og ingefærdressing, soyasaus, nuddelvann, rødkål, resterende limesaft, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Anrett nudler og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med fiskekaker.
Strø over koriander og en klype chiliflak (om ønskelig).