I dag tar vi den kulinariske turen til Asia, og du kan glede deg til spennende og smakfulle asiatiske reketacos. Vi bygger tacos med gulrot, agurk, rødkål, reker og pico de gallo, som er en spansk salsa. Vi topper alt med koriander og hjemmelaget bang bang-saus laget av søt chilisaus, srirachamajones og limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
75 g
Rødkål
2 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Lime
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 stk
Agurk
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Rødløk
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til saus
Dersom du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Finhakk agurk og tomat.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk løk.
Plukk korianderblad.
Skjær lime i båter.
Bland tomat, agurk, løk, koriander, en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett og krydre med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker med Jorda Rundt i 2-3 min, til gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa utenpå og matt i midten.
I mellomtiden, varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i 4-5 min i ovnen.
Bland søt chilisaus, srirachamajones, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Fyll tortillabrød med gulrot, rødkål, pico de gallo og reker.
Topp med bang bang-saus og en stor skvett limesaft.