I dag tar vi den kulinariske turen til Asia, og du kan glede deg til spennende og smakfulle asiatiske reketacos. Vi bygger tacos med gulrot, agurk, rødkål, reker og pico de gallo, som er en spansk salsa. Vi topper alt med koriander og hjemmelaget bang bang-saus laget av søt chilisaus, srirachamajones og limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
2 stk
Vårløk
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
2 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
40 g
Søt chilisaus
75 g
Rødkål
Hvis du ikke har en mikrobølgeovn; sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær agurk og tomat i 1 cm biter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver. Grovhakk koriander (spar litt til pynt). Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Bland tomat, grovhakket koriander, vårløk, en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker krydret med Jorda Rundt [½ pakke, 2P] og en klype salt i 2-3 min, til gjennomstekte.
Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikroen i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.
Bland søt chilisaus, srirachamajones, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.
Sett alt frem på bordet. Fyll tortillabrød med gulrot, agurk, rødkål, pico de gallo og reker. Topp med bang bang-saus og pynt med koriander. Press en skvett limesaft over.