topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske sesamnudler

Asiatiske sesamnudler

med grønne bønner og hvitløk- og chiliolje

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en klassisk, asiatisk nuddelrett med stekt portobellosopp, løk og grønne bønner. Frisk agurk skaper harmoni og balanse, mens hvitløks- og chilioljen med sesamfrø gir litt ekstra futt. En rask og sunn middag, perfekt etter en lang dag!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Sesam
Sulfitter
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Portobello

150 g

Grønne bønner

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Agurk

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflak

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier615 kcal
Energi (kj)2572 kj
Fett26.51 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater75.36 g
Sukker16.9 g
Protein15.17 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær portobellosopp i 1 cm skiver.

Rens grønne bønner og del i to.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk og sopp i 5-6 min, til myk og lett brunet.

Tilsett grønne bønner og halvparten av hvitløken og stek i ytterligere 1-2 min. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper.

Lag hvitløksolje
3

Skjær agurk i 2 cm biter. 

Plukk korianderblader.

Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], chiliflak, halvparten av sesamfrøene, resterende hvitløk og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Sett til side. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, fjern eller redusér mengden chili.

Kok nudler
4

Kok nudler i 1-2 min, til myke. 

Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. 

Skyll nudler under kaldt vann.

Lag saus
5

Når grønnsakene er ferdig, senk varmen til middels og rør inn asiatisk woksaus, resterende sesamfrø, nudler, nuddelvann og salt [¼ ts | ½ ts]. Kok til sausen tykner, ca. 1 min. Fjern fra varmen.

Server
6

Anrett nudler i dype tallerkener. 

Server agurk i en skål ved siden av.

Øs en spiseskje hvitløksolje over agurken, og hell resten over nudlene.

Pynt med korianderblader.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image