Lyst til å prøve noe nytt og spennende? Vi rister briochebrød og topper det med syltet agurk og stekte reker blandet med majones og koriander. Tilbehøret i dag er sesamstekt pommes frites og ponzumarinert kålrabi.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
300 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Koriander
2 stk
Vårløk
½ stk
Ingefær
20 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Lime
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
½ stk
Kålrabi, hvit
1 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og halvparten av sesamfrøene. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Del briochebrød i to, og smør på smør [1 ss | 2 ss] på hver del. Varm på en rist i ovnen i 7-8 min. Sett til side for avkjøling.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Brun smør [1 ss | 2 ss] under omrøring (pass på å ikke svi det). Stek reker i 2-4 min, til gjennomstekte. Sett til side i en skål.
Skrell agurk til lange bånd. Grovhakk koriander. Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver.
Skjær lime i båter. Finhakk ingefær [1/2 stk, 2P].
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurk er dekket. Rør og sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Bland kålrabi, ponzudressing, resterende sesamfrø og en klype salt og pepper i en skål.
Vask stekepannen. Dekk bunnen av stekepannen med olivenolje og varm opp til middels høy varme.
Stek vårløk og ingefær i 2-3 min, til gyllen og sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir og sett til side til servering.
Bland asiatisk majones med de avkjølte rekene. Tilsett en skvett limesaft, koriander, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Anrett syltet agurk og reker på hver del av briochebrød.
Strø over sprø vårløk og ingefær.
Server pommes frites og ponzukålrabi på siden.
Press en skvett limesaft over og server limebåter på siden.