Lyst til å prøve noe nytt og spennende? Vi rister briochebrød og topper det med syltet agurk og ingefærstekte reker blandet med asiatisk majones og koriander. Som tilbehør serverer vi ovnsbakte, sesamdekte fries og ponzu- og sesammarinert kålrabi.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
300 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Koriander
2 stk
Vårløk
½ stk
Ingefær
20 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Lime
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
½ stk
Kålrabi, hvit
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
1 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og halvparten av sesamfrøene. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min.
Del briochebrød i to, og bre smør [1 ss | 2 ss] på hver del. Varm på en rist i ovnen i 7-8 min. Ta ut av ovnen og la brødene avkjøles.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) [1/2 stk, 2P] fint.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme (pass på så det ikke brenner seg).
Stek reker med ingefær i 1-2 min, til de er gjennomstekte og væsken har fordampet. Sett til side i en skål.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten
I mellomtiden, skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.
Grovhakk koriander.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tynne staver.
Skjær lime i båter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Vend agurk i laken og sett til side.
Bland kålrabi, ponzudressing, resterende sesamfrø, salt og pepper i en mellomstor skål.
Bland avkjølte reker med asiatisk majones, en skvett limesaft, koriander, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett syltet agurk og reker på hver del av briochebrød.
Strø over vårløk.
Server fries, ponzukålrabi og resterende limebåter på siden.