topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske 'shrimp rolls'

Asiatiske 'shrimp rolls'

med sesamfries og ponzumarinert kålrabi

Lyst til å prøve noe nytt og spennende? Vi rister briochebrød og topper det med syltet agurk og ingefærstekte reker blandet med asiatisk majones og koriander. Som tilbehør serverer vi ovnsbakte, sesamdekte fries og ponzu- og sesammarinert kålrabi.

Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Skalldyr
Sulfitter
Sesam
Soya
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

300 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Koriander

2 stk

Vårløk

½ stk

Ingefær

20 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Lime

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

½ stk

Kålrabi, hvit

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier957 kcal
Energi (kj)4004 kj
Fett44.5 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater103.1 g
Sukker19.9 g
Protein35.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak sesamfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og halvparten av sesamfrøene. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min. 

Del briochebrød i to, og bre smør [1 ss | 2 ss] på hver del. Varm på en rist i ovnen i 7-8 min. Ta ut av ovnen og la brødene avkjøles.

Stek reker
2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) [1/2 stk, 2P] fint.

Grovhakk reker på et eget skjærebrett.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme (pass på så det ikke brenner seg). 

Stek reker med ingefær i 1-2 min, til de er gjennomstekte og væsken har fordampet. Sett til side i en skål.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.

Grovhakk koriander.

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tynne staver.

Skjær lime i båter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Sylt agurk
4

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.

Vend agurk i laken og sett til side.

Bland kålrabi, ponzudressing, resterende sesamfrø, salt og pepper i en mellomstor skål.

Krydre reker
5

Bland avkjølte reker med asiatisk majones, en skvett limesaft, koriander, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett syltet agurk og reker på hver del av briochebrød.

Strø over vårløk.

Server fries, ponzukålrabi og resterende limebåter på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image