Reis en tur til Frankrike med vår smakfulle grønnsaksratatouille med aubergine, squash og orzo. Tomatsausen lager vi med blant annet hakkede tomater med hvitløk og løk samt herlige krydderblandinger bestående av røkt paprika og middelhavskrydder. Som tilbehør lager vi sprø, ovnsbakt hvitløksbaguetter, og retten toppes med gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Aubergine
1 stk
Squash
2 stk
Hvitløk
4 g
Middelhavsdrøm
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
4 g
Røkt paprikapulver
1 stk
Løk
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
4.5 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet slik at det kan bli romtemperert.
Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] og squash i 1 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en stor klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til den begynner å mykne.
Tilsett hvitløk, røkt paprikapulver, sukker [1/2 ts | 1 ts] og Middelhavsdrøm til pannen med løk. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett hakkede tomater [1/2 boks, 2P], vann [4,5 dl | 9 dl], orzo og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 12-14 min, eller til 'al dente'.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Tilsett litt mer vann om orzoen føles for tørr.
I mellomtiden, skjær baguette i to.
Bland Hvitløksflørt, smør [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en liten skål.
Overfør baguette til et annet stekebrett med bakepapir, og fordel hvitløkssmør.
Bak i ovnen i 6-8 min, eller til sprø og ristet.
Rett før servering, bland ovnsbakte grønnsaker, salt [1/2 ts | 1 ts] og smør [1 ss | 2 ss] sammen med orzo.
Anrett ratatouille-orzo i dype tallerkener.
Smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P].
Server hvitløksbaguette på siden.