Aubergine- og squashratatouille orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine- og squashratatouille orzo

Aubergine- og squashratatouille orzo

med hvitløksbrød og gresk salatost

Reis en tur til Frankrike med vår smakfulle grønnsaksratatouille med aubergine, squash og orzo. Tomatsausen lager vi med blant annet hakkede tomater med hvitløk og løk samt herlige krydderblandinger bestående av røkt paprika og middelhavskrydder. Som tilbehør lager vi sprø, ovnsbakt hvitløksbaguetter, og retten toppes med gresk salatost.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Aubergine

1 stk

Squash

2 stk

Hvitløk

4 g

Middelhavsdrøm

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

4 g

Røkt paprikapulver

1 stk

Løk

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

4.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier892 kcal
Energi (kj)3733 kj
Fett36.1 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater113.2 g
Sukker19.5 g
Protein25 g
Natrium390.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet slik at det kan bli romtemperert.

Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] og squash i 1 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en stor klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre. 

Stek løk
2

Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til den begynner å mykne.

Bland sammen
3

Tilsett hvitløk, røkt paprikapulver, sukker [1/2 ts | 1 ts] og Middelhavsdrøm til pannen med løk. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett hakkede tomater [1/2 boks, 2P], vann [4,5 dl | 9 dl], orzo og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 12-14 min, eller til 'al dente'.

TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Tilsett litt mer vann om orzoen føles for tørr.

Forbered baguette
4

I mellomtiden, skjær baguette i to.

Bland Hvitløksflørt, smør [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en liten skål.

Overfør baguette til et annet stekebrett med bakepapir, og fordel hvitløkssmør.

Bak i ovnen i 6-8 min, eller til sprø og ristet.

Bland sammen
5

Rett før servering, bland ovnsbakte grønnsaker, salt [1/2 ts | 1 ts] og smør [1 ss | 2 ss] sammen med orzo.

Server
6

Anrett ratatouille-orzo i dype tallerkener. 

Smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P].

Server hvitløksbaguette på siden.