Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag skal vi lage en herlig rett med ovnsbakt aubergine, løk, ingefær, tomat, kokosmelk og lime. Alt får en fantastisk smak av å bli krydret med Tikka Masala og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Vi serverer Tikka Masala med gyllen ingefærris og svalende persilleraita.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Aubergine
1 boks
Tomatpure
30 g
Tikka masala
150 g
Basmatiris
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Agurk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Løk
100 ml
Kokosmelk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Lime
4 g
Mild Mahal
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, halvparten av Ginger Ninja og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær aubergine i 2 cm biter.
Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til mør.
I mellomtiden, del løk i to og skjær i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk persilleblader
Skjær agurk i 1 cm biter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2-3 min, til myk.
Tilsett hvitløk, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grønnsaksbuljong, og kok i 1 min.
Tilsett tomatpuré, Tikka Masala, vann [1/2 dl | 1 dl], kokosmelk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og en skvett limesaft. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.
I mellomtiden, bland agurk, persille, yoghurt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en skvett limesaft i en skål.
Rett før servering, bland aubergine med sausen.
Anrett ris i dype tallerkener.
Hell over tikka masala og persilleraita.
Server resterende limebåter på siden.