topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine tikka masala

Aubergine tikka masala

med ingefærris og mild persilleraita

I dag skal vi lage en herlig rett med ovnsbakt aubergine, løk, ingefær, tomat, kokosmelk og lime. Alt får en fantastisk smak av å bli krydret med Tikka Masala og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Vi serverer Tikka Masala med gyllen ingefærris og svalende persilleraita.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Vegetar
Rask
Allergener:
Sennep
Egg
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

90 ml

Kokosmelk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Lime

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

30 g

Tikka masala

1 boks

Tomatpure

1 stk

Løk

1 stk

Aubergine

4 g

Mild Mahal

1 pose

Bladpersille

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til raita

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier574 kcal
Energi (kj)2403 kj
Fett18.5 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater88.3 g
Sukker15.1 g
Protein14 g
Natrium408.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann i en kjele. Tilsett ris, halvparten av Ginger Ninja og salt og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Bak aubergine
2

I mellomtiden, skjær aubergine i 2 cm biter.

Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til mør.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, del løk i to og skjær i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk persilleblader

Skjær agurk i 1 cm biter.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2-3 min, til myk.

Tilsett hvitløk, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grønnsaksbuljong, og kok i 1 min.

Tilsett tomatpuré, Tikka Masala, vann, kokosmelk, salt, sukker, en klype pepper og en skvett limesaft. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.

Bland persilleraita
5

I mellomtiden, bland agurk, persille, yoghurt, salt og en skvett limesaft i en skål.

Rett før servering, bland aubergine med sausen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Hell over tikka masala og persilleraita.

Server resterende limebåter på siden.