I dag skal vi lage en herlig rett med ovnsbakt aubergine, løk, ingefær, tomat, kokosmelk og lime. Alt får en fantastisk smak av å bli krydret med Tikka Masala og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Vi serverer Tikka Masala med gyllen ingefærris og svalende persilleraita.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
90 ml
Kokosmelk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Lime
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
30 g
Tikka masala
1 boks
Tomatpure
1 stk
Løk
1 stk
Aubergine
4 g
Mild Mahal
1 pose
Bladpersille
150 g
Basmatiris
3 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til raita
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann i en kjele. Tilsett ris, halvparten av Ginger Ninja og salt og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær aubergine i 2 cm biter.
Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til mør.
I mellomtiden, del løk i to og skjær i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk persilleblader
Skjær agurk i 1 cm biter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2-3 min, til myk.
Tilsett hvitløk, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grønnsaksbuljong, og kok i 1 min.
Tilsett tomatpuré, Tikka Masala, vann, kokosmelk, salt, sukker, en klype pepper og en skvett limesaft. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.
I mellomtiden, bland agurk, persille, yoghurt, salt og en skvett limesaft i en skål.
Rett før servering, bland aubergine med sausen.
Anrett ris i dype tallerkener.
Hell over tikka masala og persilleraita.
Server resterende limebåter på siden.