Piff opp ukesmenyen med vår meksikansk-inspirerte vegetarvariant av bakte poteter. Vi ovnsbaker og ostegratinerer søtpotetbåter, og fyller dem med en herlig tex-mex-krydret tomatsaus med svarte bønner og hvitløk. Prikken over i-en er et dryss med vårløk og chili, samt en klatt mild rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
1 pakke
Svarte bønner
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Paprika
2 g
Røkt paprikapulver
½ stk
Rød chili
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
5 g
Tex-Mex
1 stk
Vårløk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær søtpotet i kvarter på langs. Prikk hver del med en gaffel.
Legg søtpotet over på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
TIPS: Små søtpoteter kan halveres.
I mellomtiden, hell væske av svarte bønner.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Når det gjenstår 15 min av søtpotetens steketid, fordel paprika og rødløk på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og røkt paprikapulver.
Stek i ovnen i resterende tid.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Fres hvitløk og Tex-mex i 30 sek, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, svarte bønner, salt, vann og sukker i stekepannen.
Senk til middels lav varme og la putre i 5-7 min, til sausen tykner noe.
Vend inn smør.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland rømme, salt og en klype pepper i en liten skål.
Tilsett ovnsbakte grønnsaker i stekepannen med tomatsaus. La putre i 2-3 min.
Ta søtpotet ut av ovnen når det gjenstår 2 min av steketiden. Snu søtpotet og mos med en gaffel. Dryss over gouda og stek i resterende tid, til osten smelter.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Anrett ostetoppet søtpotet i dype tallerkener.
Topp med bønnesaus, vårløk, chili og rømme.