Bakt søtpotet og svarte bønner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakt søtpotet og svarte bønner

Bakt søtpotet og svarte bønner

med rømme, chili og vårløk

Piff opp ukesmenyen med vår meksikansk-inspirerte vegetarvariant av bakte poteter. Vi ovnsbaker og ostegratinerer søtpotetbåter, og fyller dem med en herlig tex-mex-krydret tomatsaus med svarte bønner og hvitløk. Prikken over i-en er et dryss med vårløk og chili, samt en klatt mild rømme.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 pakke

Svarte bønner

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Paprika

2 g

Røkt paprikapulver

½ stk

Rød chili

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Vårløk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

½ dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2465 kj
Fett22.5 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater64.7 g
Sukker14.9 g
Protein20.1 g
Natrium17.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær søtpotet i kvarter på langs. Prikk hver del med en gaffel.

Legg søtpotet over på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

TIPS: Små søtpoteter kan halveres.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, hell væske av svarte bønner.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Ovnsbak grønnsaker
3

Når det gjenstår 15 min av søtpotetens steketid, fordel paprika og rødløk på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og røkt paprikapulver.

Stek i ovnen i resterende tid.

Lag saus
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Fres hvitløk og Tex-mex i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, svarte bønner, salt, vann og sukker i stekepannen.

Senk til middels lav varme og la putre i 5-7 min, til sausen tykner noe.

Vend inn smør.

Forbered topping
5

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland rømme, salt og en klype pepper i en liten skål.

Tilsett ovnsbakte grønnsaker i stekepannen med tomatsaus. La putre i 2-3 min.

Ta søtpotet ut av ovnen når det gjenstår 2 min av steketiden. Snu søtpotet og mos med en gaffel. Dryss over gouda og stek i resterende tid, til osten smelter.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ostetoppet søtpotet i dype tallerkener.

Topp med bønnesaus, vårløk, chili og rømme.