I dag frister vi med Banh mi-inspirert svinekjøttbowl med soyasaus, søt chilisaus og vår egen krydderblanding med ingefær, som vi kaller Ginger Ninja. Vi bygger bowlen med svinekjøtt, luftige ris, syltet agurk og gulrot, og vi topper den med srirachamajones, koriander, mynte og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
300 g
Svin ytrefilet
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
40 g
Søt chilisaus
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Agurk
1 stk
Gulrot
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk frem til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær gulrot (uskrelt) og agurk [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.
Bland hvitvinseddik, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Vend inn agurk og gulrot. Sett til side og hell av væsken rett før servering.
Skjær svinekjøtt i biter (3 per person) på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Legg svinekjøtt i pannen og krydre hver side med Ginger Ninja og en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt.
Senk til middels varme og rør inn soyasaus [1/2 pakke, 2P], søt chilisaus og vann [2 ss | 4 ss]. Kok i 1 min. Fjern fra varmen.
Plukk mynte- og korianderblader (riv store blader).
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener. Legg svinekjøtt ved siden av og hell over saus fra pannen.
Legg syltede grønnsaker i midten. Drypp srirachamajones over hele retten.
Pynt med koriander- og mynteblader og strø sesamfrø [1/2 pose, 2P] over.