Vi disker opp med et ordentlig festmåltid med denne lakseoppskriften! Vi ovnsbaker laksefilet toppet med BBQ-saus og smør, hvilket gjør den ekstra saftig. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede potetbåter, og blander sammen en sprø slaw av kål, aioli og gulrot. Som tilbehør lager vi en salsa med stekt mais, salte peanøtter, rødløk, cherrytomater og persille, og topper det hele med en kremet ranchdressing med rømme, majones og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot, Julienne
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
125 g
Cherrytomater
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
1 boks
Mais
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Kålblanding
1 pose
Gressløk
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
1 pakke
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
½ stk
Rødløk
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Smør til fisk
½ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salsa
¼ ts
Salt til salsa
1 ss
Vann til slaw
1 ss
Olje til slaw
¼ ts
Salt til slaw
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Legg potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en kype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Bland rømme, majones, gressløk, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær smør i terninger.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør med BBQ-saus og topp med smør.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.
Halver cherrytomater.
Finhakk rødløk og persille.
Bland mais, cherrytomater, rødløk, persille, peanøtter, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
I mellomtiden, bland aioli, vann, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Vend kålblanding og gulrot i skålen.
Anrett laks på tallerkener og topp med saus fra den ildfaste formen.
Server med poteter, ranchdressing, slaw og mais- og peanøttsalsa.