BBQ-laksefest og ranchdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-laksefest og ranchdressing

BBQ-laksefest og ranchdressing

med mais- og peanøttsalsa og sprø slaw

Vi disker opp med et ordentlig festmåltid med denne lakseoppskriften! Vi ovnsbaker laksefilet toppet med BBQ-saus og smør, hvilket gjør den ekstra saftig. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede potetbåter, og blander sammen en sprø slaw av kål, aioli og gulrot. Som tilbehør lager vi en salsa med stekt mais, salte peanøtter, rødløk, cherrytomater og persille, og topper det hele med en kremet ranchdressing med rømme, majones og gressløk.

Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Peanøtter
Sulfitter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot, Julienne

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

125 g

Cherrytomater

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

1 boks

Mais

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Kålblanding

1 pose

Gressløk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

1 pakke

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Smør til fisk

½ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til salsa

¼ ts

Salt til salsa

1 ss

Vann til slaw

1 ss

Olje til slaw

¼ ts

Salt til slaw

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1392 kcal
Energi (kj)5826 kj
Fett94.5 g
Mettet fett19.1 g
Karbohydrater81 g
Sukker26.5 g
Protein54 g
Natrium92 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Legg potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en kype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Bland dressing
2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Bland rømme, majones, gressløk, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Ovnsbak laks
3

Skjær smør i terninger.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør med BBQ-saus og topp med smør.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag mais- og peanøttsalsa
4

I mellomtiden, hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.

Halver cherrytomater.

Finhakk rødløk og persille.

Bland mais, cherrytomater, rødløk, persille, peanøtter, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Lag slaw
5

I mellomtiden, bland aioli, vann, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Vend kålblanding og gulrot i skålen.

Server
6

Anrett laks på tallerkener og topp med saus fra den ildfaste formen.

Server med poteter, ranchdressing, slaw og mais- og peanøttsalsa.