På jakt etter en middagsrett som alle i familien kommer til å elske? Det skal godt gjøres å takke nei til pommes frites, gyllenstekt BBQ-panert halloumi, en sitronduftende kål- og eplesalat med tranebær og en rømmedressing med en velbalansert smak av hvitløk. Kos dere!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
500 g
Poteter
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Hvitløk
½ stk
Sitron
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland rømme, hvitløk og majones i en liten skål. Sett til side.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Bland inn eple, tranebær og kålblanding.
Skjær halloumi i 1 cm biter (3 per person).
Bland BBQ-saus og vann [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba og en stor klype pepper i en annen dyp tallerken.
Ha hvetemel [1 ss | 2 ss] i en tredje dyp tallerken.
Vend hver halloumibit først i mel, så i BBQ-saus og til sist i panko.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Når pommes frites har 6 min igjen i ovnen, stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brune.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
Anrett halloumi, pommes frites og salat i seksjoner på tallerkener.
Server rømmedressing som dipp i en skål på siden.