BBQ-stekt portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-stekt portobello

BBQ-stekt portobello

med basmatiris og friske grønnsaker

BBQ-stekt portobello

Tags:
Vegetar
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

½ stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

½ pose

Kruspersille

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Lime

150 g

Portobello

1 stk

Gulrot

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Ananas

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier648 kcal
Energi (kj)2712 kj
Fett22.7 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater87.6 g
Sukker25.1 g
Protein12.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt rødløk
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at rødløken er dekket av væske. Rør godt og sett til side. Hell av væsken like før servering.

Lag rømmedressing
3

Riv limeskall og skjær i båter. Finhakk persille [1/2 pose, 2P]. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en klype limeskall, persille, en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en skål. Skjær portobello i tykke halve skiver. Riv gulrot (uskrellet) grovt. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Stek sopp
4

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett portobello og en klype salt* og pepper* og stek i 4-5 min. Senk til middels varme og tilsett BBQ-saus, Ay Cajun-ba og vann* [2 ss | 4 ss] og stek i 2-3 min.

Forbered grønnsaker
5

Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell ananas og skjær i små biter. Bland strimlet salat, gulrot, en stor skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Du kan evt. tilsette en skvett olivenolje* hvis du ønsker.

Server
6

Fordel ris i dype tallerkener. Fordel portobello, kålsalat, avokado, syltet rødløk og ananas hver for seg. Krydre avokado med en klype salt*. Drypp over noen klatter rømmedressing og pynt med vårløk. Server resterende limebåter ved siden av.