BBQ-stekt portobello
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
½ stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
½ pose
Kruspersille
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Lime
150 g
Portobello
1 stk
Gulrot
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Avokado
1 stk
Vårløk
50 g
Ananas
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at rødløken er dekket av væske. Rør godt og sett til side. Hell av væsken like før servering.
Riv limeskall og skjær i båter. Finhakk persille [1/2 pose, 2P]. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en klype limeskall, persille, en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en skål. Skjær portobello i tykke halve skiver. Riv gulrot (uskrellet) grovt. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett portobello og en klype salt* og pepper* og stek i 4-5 min. Senk til middels varme og tilsett BBQ-saus, Ay Cajun-ba og vann* [2 ss | 4 ss] og stek i 2-3 min.
Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell ananas og skjær i små biter. Bland strimlet salat, gulrot, en stor skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Du kan evt. tilsette en skvett olivenolje* hvis du ønsker.
Fordel ris i dype tallerkener. Fordel portobello, kålsalat, avokado, syltet rødløk og ananas hver for seg. Krydre avokado med en klype salt*. Drypp over noen klatter rømmedressing og pynt med vårløk. Server resterende limebåter ved siden av.