La oss friste med en ordentlig vitaminbombe i form av en mektig salat full av gode grønnsaker! Ovnsbakt butternutgresskar og rødbete blandes med stekte linser, squash og ruccola, og en syrlig dressing med salatost blir kronen på verket.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødbete
½ stk
Butternutgresskar
40 g
Ruccola
1 pose
Dill
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Squash
1 stk
Sitron
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell butternutgresskar og rødbete.
Halver butternutgresskar, fjern frø og skjær i 1 cm store biter.
Skjær rødbete i 1 cm tynne skiver.
Hell væske av linser og skyll under kaldt vann.
Fordel butternutgresskar og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke og gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og linser med Jorda Rundt og en klype salt og pepper i 4-5 min, eller til myke.
Bland salatost og vann til en dressinglignende konsistens i en mellomstor skål.
Skyll ruccola.
Halver sitron.
Bland ruccola, olivenolje, en stor skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett linser og squash, ovnsbakte grønnsaker og ruccola i skåler.
Garner med gresskarkjerner og dill, og server med en klatt dressing.