Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Kjøttdeig av storfe
200 g
Sjampinjong
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
12.5 ml
Hvitvinseddik
25 g
Ketchup
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og en klype salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør godt, legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes.
Skjær sopp i tynne skiver. Finhakk vårløk i tynne skiver (separer det grønne og hvite). Skrell gulrot til lange, tynne bånd. Grovhakk pak choi. Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk.
Bland det hvite av vårløken, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* i en skål og sett til side. Bland ketchup, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en ny skål. TIPS: Sriracha er sterkt, så smak deg til.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og sopp i 3-5 min, til møre. Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek i 1 min. Overfør til en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne ved middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Skru opp til høy varme og stek i 3 min, eller til sprø. Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachadressing. Varm opp under omrøring og smak til med salt*og pepper*. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Hell vannet av vårløken med en sil. Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og grønnsaker. Strø over grønn vårløk.