I dag inviterer vi til en god dose hverdagsluksus. Det er bare å glede seg til en saftig, pannestekt biff, og tilbehør vi har viet mye oppmerksomhet og kjærlighet til. Vi skal skape restaurantatmosfæren med persillepoteter, karamelliserte løk og en vidunderlig honning- og sennepssalat med ruccola, ost og eple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Timian
2 stk
Sjalottløk
½ pose
Bladpersille
½ stk
Eple
1 stk
Sitron
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
300 g
Storfe mørbrad
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
70 g
Ruccola
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Smør til karamellisert løk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør og biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side av biff med en klype salt.
Skjær poteter (uskrelt) i båter. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-35 min.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk og persille.
Grovhakk mandler. Del sitron i to.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Plukk og finhakk timianblader.
Skyll ruccola.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist mandler i 3-4 min. Overfør til en skål.
Varm opp olivenolje i stekepannen på middels varme.
Stek sjalottløk og timian i 5-6 min.
Rør inn sukker, en skvett sitronsaft og en klype salt, og stek i ytterligere 2-3 min, eller til karamellisert. Overfør til en skål.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.
Hell honning- og sennepsdressing i en skål. Tilsett ruccola, mandler, italiensk hardost, eple og en klype salt. Rør sammen rett før servering.
Tilsett smør og en stor klype pepper i skålen med karamellisert løk.
Bland poteter og persille på stekebrettet.
Skjær biff i skiver.
Anrett biff, salat og poteter på tallerkener.
Topp biff med karamellisert løk.
Server en klatt majones ved siden av potetene.