Biff og karamellisert sjalottløksmør
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biff og karamellisert sjalottløksmør

Biff og karamellisert sjalottløksmør

med potetbåter og frisk ruccolasalat

I dag inviterer vi til en god dose hverdagsluksus. Det er bare å glede seg til en saftig, pannestekt biff, og tilbehør vi har viet mye oppmerksomhet og kjærlighet til. Vi skal skape restaurantatmosfæren med persillepoteter, karamelliserte løk og en vidunderlig honning- og sennepssalat med ruccola, ost og eple.

Allergener:
Egg
Sennep
Nøtter
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Timian

2 stk

Sjalottløk

½ pose

Bladpersille

½ stk

Eple

1 stk

Sitron

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

300 g

Storfe mørbrad

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

500 g

Poteter

70 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Sukker til karamellisert løk

¼ ts

Salt til salat

2 ss

Smør til karamellisert løk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier815 kcal
Energi (kj)3408 kj
Fett44.7 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater58.3 g
Sukker12.6 g
Protein46 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør og biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side av biff med en klype salt.

Skjær poteter (uskrelt) i båter. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-35 min.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk og persille.

Grovhakk mandler. Del sitron i to.

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

Plukk og finhakk timianblader.

Skyll ruccola.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist mandler i 3-4 min. Overfør til en skål.

Karamellisér løk
3

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels varme.

Stek sjalottløk og timian i 5-6 min.

Rør inn sukker, en skvett sitronsaft og en klype salt, og stek i ytterligere 2-3 min, eller til karamellisert. Overfør til en skål.

Stek biff
4

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.

Bland sammen
5

Hell honning- og sennepsdressing i en skål. Tilsett ruccola, mandler, italiensk hardost, eple og en klype salt. Rør sammen rett før servering.

Tilsett smør og en stor klype pepper i skålen med karamellisert løk.

Bland poteter og persille på stekebrettet.

Server
6

Skjær biff i skiver. 

Anrett biff, salat og poteter på tallerkener.

Topp biff med karamellisert løk.

Server en klatt majones ved siden av potetene.