Biff og kremet dilldressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biff og kremet dilldressing

Biff og kremet dilldressing

med knuste poteter og syltet rødløk

Solen skinner, og det er klart for et godt måltid! Vi tilbereder en nydelig biff, løk, knuste poteter, stekte gulrøtter, grønne bønner og hjemmesyltet rødløk. Vi lager også en kremet dilldressing som passer perfekt til.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

½ stk

Rødløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

75 g

Grønne bønner

1 pose

Dill

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

2 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier696 kcal
Energi (kj)2911 kj
Fett35.9 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater55.4 g
Sukker11.5 g
Protein41.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. 

Kok poteter i 11-13 min. De trenger ikke bli helt møre, de skal tilberedes videre i steg 3. 

Hell ut vannet fra kjelen. 

Forbered råvarer
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. 

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.  Vend inn løk og sett til side. Hell av væsken før servering. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Skjær gulrot (uskrelt) i 5 cm lange staver. 

Skjær endene av grønne bønner. 

Finhakk dill. 

Skjær endene av vårløk.

Ovnsbak poteter
3

Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P], dill (spar litt til pynt) og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Når potetene er ferdigkokt, overfør til et stekebrett med bakepapir. 

Mos potetene forsiktig med en potetmoser eller gaffel. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt. 

Bak i ovnen i 15 min, eller til gyllenbrune og sprø.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side for medium rå.

TIPS: Stek kjøtt 1-2 min mer for godt stekt. Pakk inn i folie og la hvile til servering. 

Stek grønnsaker
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen brukt til kjøtt på middels høy varme. 

Stek vårløk og gulrot i 2 min. 

Tilsett grønne bønner, og stek videre under omrøring i 4-5 min, eller til akkurat møre. 

Tilsett hvitløk og stek i 1 min, eller til velduftende. Krydre med en klype salt og pepper.

Servér
6

Skjær kjøtt i tynne skiver og krydre med en klype salt og pepper. 

Anrett kjøtt, poteter og grønnsaker på tallerkener. 

Hell en klatt cream fraiche over potetene. 

Pynt potetene med syltet løk og resterende dill.