Vi inviterer til indisk aften med denne lekre og sunne vegetarmiddagen. Vi lager en smakfull og velbalansert blomkålkarri med velkjent indisk krydder, løk, gulrot og kokosmelk. Retten serveres med dampet ris og ovnsbakte kikerter vendt i koriander og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
½ pakke
Kikerter
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
1 stk
Gulrot
½ stk
Løk
30 g
Tikka masala
½ stk
Lime
1 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Smør (steg 4)
¾ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær blomkål i 2 cm buketter.
Hell væske av kikerter [1/2 pakke, 2P] og tørk med kjøkkenpapir.
Legg blomkål på en side og kikerter på den andre siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen brunt.
I mellomtiden, kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Finhakk løk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Overfør ferdigbakte kikerter til en skål. De skal brukes som topping.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels varme.
Stek løk [1/2 stk, 2P], gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 5-6 min, eller til mykt.
Tilsett Mild Mahal og Tikka Masala. Stek videre i 1 min.
Tilsett kokosmelk, vann [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp. La putre under lokk på middels lav varme i 5-10 min.
Rør inn blomkål.
I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk koriander. Spar noen hele blad til pynt.
Bland koriander og limesaft [1/2 ss | 1 ss] sammen med kikerter.
Anrett ris i skåler.
Legg på blomkålkarri og kikerter. Pynt med korianderblad.