Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmelk
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
8 g
Mild Mahal
1 stk
Løk
1 g
Chiliflak
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
4 g
Grønnsaksbuljong
100 g
Basmatiris
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
etter behov
Smør (steg 3)
2.5 dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store halvmåner. Fordel blomkål, gulrot og halvparten av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min.
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Rør godt. Legg lokk på kjelen og reduser til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør.
Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Skyll røde linser.
Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 4-5 min under omrøring. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak. Stek i ca. 1 min.
Tilsett røde linser, kokosmelk, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp, legg lokk på og senk til lav varme. La småkoke i 10-12 min. Ta av lokket og la småkoke i 5-6 min, eller til linsene er møre.
Når linsene er møre, rør inn de ovnsbakte grønnsakene og soyasaus [1/2 pakke, 2P]. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.
Fordel basmatiris, blomkål og linsekarri i dype tallerkener. Topp med koriander, aprikoschutney og litt rømme.