topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkålskarri

Blomkålskarri

med røde linser og aprikoschutney

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmelk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

8 g

Mild Mahal

1 stk

Løk

1 g

Chiliflak

2 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

4 g

Grønnsaksbuljong

150 g

Basmatiris

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 4)

etter behov

Smør (steg 3)

3 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier866 kcal
Energi (kj)3625 kj
Fett32.31 g
Mettet fett23.6 g
Karbohydrater108.65 g
Sukker20.2 g
Protein26.49 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halve skiver. Fordel blomkål, gulrot og halvdelen av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt sammen og bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre.

Kok ris
2

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og en klype salt*, rør rundt og kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Stek løk
3

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll linser. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smør* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring inntil myke, 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chili* (hvis ønskelig) og stek inntil velduftende, 1 min. 

Kok linser
4

Tilsett linser, kokosmelk, vann* [2.5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp og deretter senk varmen, og la simre under lokk i 10 min. Ta av lokket og la simre i ytterligere 5-6 min, inntil linser er møre. 

Lag blomkålskarri
5

Bland bakte grønnsaker og soysasaus med linser når de er ferdige. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander. 

Servér
6

Anrett ris og blomkålskarri med røde linser i skåler. Pynt med koriander og topp med aprikoschutney og creme fraiche [½ pakke, 2P].