Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmelk
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
8 g
Mild Mahal
1 stk
Løk
1 g
Chiliflak
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
4 g
Grønnsaksbuljong
150 g
Basmatiris
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 4)
etter behov
Smør (steg 3)
3 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halve skiver. Fordel blomkål, gulrot og halvdelen av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt sammen og bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre.
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og en klype salt*, rør rundt og kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll linser. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smør* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring inntil myke, 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chili* (hvis ønskelig) og stek inntil velduftende, 1 min.
Tilsett linser, kokosmelk, vann* [2.5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp og deretter senk varmen, og la simre under lokk i 10 min. Ta av lokket og la simre i ytterligere 5-6 min, inntil linser er møre.
Bland bakte grønnsaker og soysasaus med linser når de er ferdige. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.
Anrett ris og blomkålskarri med røde linser i skåler. Pynt med koriander og topp med aprikoschutney og creme fraiche [½ pakke, 2P].