"BLT" står for "bacon, lettuce and tomato" - altså bacon, salat og tomat, - og er en klassisk amerikansk sandwich. Vi lager vår versjon med lune briochebrød og serverer dem med sprø fries, kremet ranchsaus og en frisk eplesalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Tomat
½ stk
Salat
500 g
Poteter
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
1 pose
Gressløk
40 g
Ruccola
1 stk
Eple
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med salt, Hello Sunrise og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, rømme, majones, gressløk og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skyll ruccola.
Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.
Skjær tomat i tynne skiver.
Halver eple, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Fordel bacon på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 15 min av potetens steketid.
Stek i ovnen i 13-15 min, eller til gyllent og sprøtt.
Del brød på midten og legg dem direkte på en rist i ovnen. Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Bland ruccola, eple, salt og olivenolje i en stor skål.
Anrett fries og salat på tallerkener.
Smør brød med ranchsaus og fyll dem med bacon, salat og tomat. Krydre med en klype salt og pepper.
Server med resterende ranchsaus som dipp.