Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrongress
150 g
Basmatiris
1 stk
Lime
1 stk
Avokado
2 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Peanøtter
10 g
Sesamfrø
25 g
Honning
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Bank sitrongress lett med en skje. Varm opp en smule olivenolje* og en klatt smør* i mellomstor gryte på middels høy varme. Tilsett sitrongress og stek i 1-2 min eller til velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt\* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk og alt vannet er absorbert. Fjern sitrongress før servering.
Riv limeskall og skjær lime i båter. Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Grovhakk peanøtter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne og stek peanøtter i 2-3 min eller til lett ristede. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Ta stekepannen av komfyren og rør inn sesamfrø. La kjøle en smule og rør inn limesaft [½ ss | 1 ss] og halvdelen av honningen. Smak til med salt* og pepper*. Overfør til en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett kidneybønner og stek i 1-2 min. Senk til lav varme og tilsett en klype limeskall, asiatisk woksaus [½ , 2P], soyasaus og resterende honning. Stek i 1-2 min eller til sausen tykner.
Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål. Bland salatmix, en skvett limesaft, en smule olivenolje*, halvdelen av vårløk og en klype salt* og pepper* i en bolle.
Anrett ris i skåler. Fordel kidneybønner, kålsalat, avokado og asiatisk majones ovenpå risen. Topp med peanøttsalsa i midten og pynt med resterende vårløk.