Oppdag det brasilianske kjøkkenet med vår smakfulle rekegryte. I denne spennende oppskriften kombinerer vi stekte reker med en kremet saus, luftig ris og maissalsa med salte peanøtter for å skape en herlig matopplevelse som får smaksløkene til å danse samba!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 pose
Koriander
1 g
Chiliflak
1 stk
Lime
½ stk
Rødløk
1 boks
Mais
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
4 g
Panamat
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
150 g
Basmatiris
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salsa
½ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til reker
½ ss
Smør til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver lime.
Finhakk koriander og rødløk.
Grovhakk peanøtter.
Hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.
Bland mais, rødløk, peanøtter, koriander, en skvett limesaft og salt i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med salt.
Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg til side i en skål.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Varm opp smør i samme stekepanne (tørk av først) på middels varme.
Tilsett Panamat og chiliflak når smøret har smeltet. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, matfløte og salt. La småkoke i 3-4 min, til tyknet.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og saus i dype tallerkener.
Topp med reker og mais- og peanøttsalsa.