Brasiliansk rekegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brasiliansk rekegryte

Brasiliansk rekegryte

med brunet mais- og peanøttsalsa

Oppdag det brasilianske kjøkkenet med vår smakfulle rekegryte. I denne spennende oppskriften kombinerer vi stekte reker med en kremet saus, luftig ris og maissalsa med salte peanøtter for å skape en herlig matopplevelse som får smaksløkene til å danse samba!

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Peanøtter
Skalldyr
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

½ stk

Rødløk

1 boks

Mais

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

4 g

Panamat

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

150 g

Basmatiris

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salsa

½ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til reker

½ ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier663 kcal
Energi (kj)2775 kj
Fett25.4 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater84.9 g
Sukker14.2 g
Protein22.6 g
Natrium430.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver lime.

Finhakk koriander og rødløk.

Grovhakk peanøtter.

Hell væske av mais.

Brun mais
3

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.

Bland mais, rødløk, peanøtter, koriander, en skvett limesaft og salt i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Stek reker
4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt.

Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg til side i en skål.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Lag saus
5

Varm opp smør i samme stekepanne (tørk av først) på middels varme.

Tilsett Panamat og chiliflak når smøret har smeltet. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, matfløte og salt. La småkoke i 3-4 min, til tyknet.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris og saus i dype tallerkener.

Topp med reker og mais- og peanøttsalsa.