Hjemmelaget remulade smaker mye bedre enn den kjøpte. I dagens oppskrift serverer vi panert torsk med nydelig, hjemmelaget remulade og pommes frites. Retten friskes opp med en herlig eple- og fennikelsalat med sitron som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Eple
½ stk
Fennikel
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Dill
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
½ g
Oregano, tørket
7.5 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til salat
½ ts
Sukker til salat
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Sukker til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir.
Bland med en skvett olivenolje, oregano, en klype salt og pepper, og bland godt.
Stek i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Skjær eple i små terninger.
Skjær fennikel i tynne, halve skiver.
Finhakk dill.
Bland olivenolje, en skvett sitronsaft, sukker og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Tilsett fennikel og eple, og la marinere til servering.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Hvitløksflørt i en tredje dyp tallerken.
Tørk torsk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt.
Vend torsk i mel, deretter i egg og til slutt i panko paneringsmel.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, bland majones og sennep med dill, sukker og en klype salt i en liten skål.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett torsk, pommes frites og eple- og fennikelsalat på tallerkener.
Server med remulade.