Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
8 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
10 g
Sesamfrø
20 g
Sriracha
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Mango
1 pakke
Kikerter
1 stk
Paprika
1 ts
Salt (steg 3)
3 ts
Sukker (steg 3)
8 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.
Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over BBQ-saus og en skvett olivenolje*, krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, til gyldne.
Skjær rødløk i tynne halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker* [3 ts | 6 ts] og salt* [1 ts | 2 ts] i en liten skål. Rør godt og tilsett nok vann* til å dekke løken. Sett til side til servering.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] på langs ca. 1 cm fra midten, så du unngår kjernen. Skjær deretter mango i 1 cm store biter. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tykke terninger. Skjær agurk i tynne halve skiver.
Bland majones, sriracha og vann* [1 ts | 2 ts] i en liten skål. Hell vannet av skålen med rødløk.
Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med BBQ-kikerter, paprika, agurk, mango og syltet rødløk. Drypp over srirachamajones. Strø over sesamfrø.