I dag skal vi lage Buddha Bowl, en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende ingredienser. Vi starter med å koke bulgur med grønnsaksbuljong. Mens det koker, baker i kikerter i ovnen, som får en herlig smak av BBQ-saus. Vi bygger bowlen med bulgur, kikerter, paprika, avokado og mango, og serverer hjemmesyltet rødløk og en kremet srirachamajones til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
8 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Mango
1 pakke
Kikerter
1 stk
Paprika
½ ts
Sukker (steg 3)
8 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [8 dl | 16 dl].
Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.
Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over BBQ-saus og en skvett olivenolje, krydre med en stor klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, til gylne.
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Rør godt og tilsett nok vann til løken er dekket. Sett til side til servering. Hell av vannet rett før servering.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] på langs ca. 1 cm fra midten, så du unngår kjernen. Skjær deretter mango i 1 cm store biter.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tykke biter.
Skjær agurk i tynne, halve skiver.
Bland srirachamajones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med BBQ-kikerter, paprika, agurk, mango og syltet rødløk.
Drypp srirachamajones over.
Strø over sesamfrø.