Med denne retten kan vi by på sprø, paprikakrydrede blomkålsbuketter vendt i en spennende buffalosaus. Buffalosausen lages av honning, sriracha og ketchup. Fristende tilbehør er pommes frites, frisk salat, samt en hjemmelaget og fyldig gressløkdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Røkt paprikapulver
25 g
Honning
20 g
Sriracha
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
500 g
Poteter
1 pose
Gressløk
1 stk
Salat
½ stk
Rødløk
½ stk
Sitron
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 stk
Blomkålbuketter
4 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
2 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Ketchup (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Pisk mel [4 ss | 8 ss], røkt paprikapulver, salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en stor skål.
Vend inn blomkål.
Ta frem et stekebrett med bakepapir. Hell en skvett olivenolje direkte på papiret og fordel blomkål i et jevnt lag. Hell over litt mer olivenolje.
Bak i ovnen i 15-20 min, snu etter halve tiden, til lett brunet.
TIPS: Tilsett litt mer vann om melblandingen føles for tykk.
I mellomtiden, skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland en skvett sitronsaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Vend inn rødløk og sett til side.
Hell av væske før servering.
Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk.
Bland gressløk, hvitløk, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær salat på langs i fire deler.
Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett honning, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sriracha og ketchup [1 ss | 2 ss].
Pisk sammen og kok i 1-2 min, eller til klissete og tyknet.
Rett før servering, vend inn blomkål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett blomkål, pommes frites og salat på tallerkener.
Pynt salat med syltet løk, en klatt gressløkdressing og et dryss italiensk ost.
Server resterende saus på siden til pommes frites.