'Buffalo'-glasert blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Buffalo'-glasert blomkål

'Buffalo'-glasert blomkål

med ranch-inspireret dressing og frisk salat

Med denne retten kan vi by på sprø, paprikakrydrede blomkålsbuketter vendt i en spennende buffalosaus. Buffalosausen lages av honning, sriracha og ketchup. Fristende tilbehør er pommes frites, frisk salat, samt en hjemmelaget og fyldig gressløkdressing.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

25 g

Honning

1 stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

4 g

Røkt paprikapulver

1 stk

Salat

1 stk

Blomkålbuketter

1 pose

Gressløk

40 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

500 g

Poteter

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

4 ss

Mel til panering

½ ts

Salt til panering

½ dl

Vann til panering

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

2 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Ketchup til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier824 kcal
Energi (kj)3449 kj
Fett42.2 g
Mettet fett16.6 g
Karbohydrater113.1 g
Sukker49.2 g
Protein38.8 g
Natrium0.2 mg

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt  

Ovnsbak blomkål
2

Pisk hvetemel, røkt paprikapulver, salt og vann i en stor skål.

Vend inn blomkål.

Ta frem et stekebrett med bakepapir. Hell en skvett olivenolje direkte på papiret og fordel blomkål i et jevnt lag. Hell over litt mer olivenolje.

Bak i ovnen i 15-20 min, snu etter halve tiden, til lett brunet.

TIPS: Tilsett litt mer vann om melblandingen føles for tykk.

Sylt løk
3

I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.

Skjær sitron i to.

Bland en skvett sitronsaft, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.

Vend inn løk og sett til side.

Hell av væske før servering.

Lag gressløkdressing
4

Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk.

Bland gressløk, hvitløk, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Skjær salat på langs i fire deler.

Lag buffalosaus
5

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett honning, salt, sriracha og ketchup.

Pisk sammen og kok i 1-2 min, eller til klissete og tyknet.

Rett før servering, vend inn blomkål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett blomkål, pommes frites og salat på tallerkener.

Pynt salat med syltet løk, en klatt gressløkdressing og et dryss italiensk ost.

Server resterende saus på siden til pommes frites.