Med denne retten kan vi by på sprø, paprikakrydrede blomkålsbuketter vendt i en spennende buffalosaus. Buffalosausen lages av honning, sriracha og ketchup. Fristende tilbehør er pommes frites, frisk salat, samt en hjemmelaget og fyldig gressløkdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rødløk
25 g
Honning
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
4 g
Røkt paprikapulver
1 stk
Salat
1 stk
Blomkålbuketter
1 pose
Gressløk
40 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
20 g
Sriracha
½ ts
Salt til poteter
4 ss
Mel til panering
½ ts
Salt til panering
½ dl
Vann til panering
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
2 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Ketchup til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Pisk hvetemel, røkt paprikapulver, salt og vann i en stor skål.
Vend inn blomkål.
Ta frem et stekebrett med bakepapir. Hell en skvett olivenolje direkte på papiret og fordel blomkål i et jevnt lag. Hell over litt mer olivenolje.
Bak i ovnen i 15-20 min, snu etter halve tiden, til lett brunet.
TIPS: Tilsett litt mer vann om melblandingen føles for tykk.
I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.
Skjær sitron i to.
Bland en skvett sitronsaft, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.
Vend inn løk og sett til side.
Hell av væske før servering.
Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk.
Bland gressløk, hvitløk, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær salat på langs i fire deler.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett honning, salt, sriracha og ketchup.
Pisk sammen og kok i 1-2 min, eller til klissete og tyknet.
Rett før servering, vend inn blomkål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett blomkål, pommes frites og salat på tallerkener.
Pynt salat med syltet løk, en klatt gressløkdressing og et dryss italiensk ost.
Server resterende saus på siden til pommes frites.