Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Paprika
½ boks
Tomatpure
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ pakke
Grønne linser
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
4 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Del paprika i to på langs og fjern kjernen.
Legg paprika med bunnen opp på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 min.
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La småkoke i 12-15 min, eller til myk, men med litt tyggemotstand.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk persille og løk.
Hell væsken av grønne linser [1/2 pakke, 2P].
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek linser, gulrot og løk i 3-4 min.
Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré [1/2 boks, 2P], vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarm.
Fjern fra varmen og rør inn yoghurt [1 ss | 2 ss].
Ta paprika ut av ovnen og fyll forsiktig med linseblanding. Strø over mozzarella. Stek i ytterligere 5-7 min, eller til osten er gyllen.
Når couscousen er ferdig, tilsett persille (spar litt til pynt) og resterende yoghurt. Bland godt.
TIPS: Bland rett før servering slik at couscousen holder seg kremet.
Anrett kremet perlecouscous på tallerkener og topp med fylte paprika.
Pynt med resterende persille.