Tex-mex er en klassiker i norske husholdninger, særlig på fredager. Piff opp menyen med våre fylte vegetartostadas. Vi serverer tex-mex-krydrede bønner, cajunkrydret vegetardeig og limesyltet rødløk på sprøstekte tortillabrød. Tostadaene toppes med tomat, avokado, koriander og mild rømmedressing for å friske opp smakene. Perfekt fingermat som nytes vel så bra i sofaen som rundt middagsbordet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
½ stk
Rødløk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Lime
1 pakke
Svarte bønner
1 stk
Avokado
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Tomat
5 g
Tex-Mex
1 pose
Koriander
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til bønner
¼ ts
Salt til vegetarprotein
1 ss
Vann til dressing
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Legg tortillabrød på et stekebrett med bakepapir og pensle med olivenolje.
Stek i ovnen i 6-8 min, eller til gylne.
Ta ut av ovnen og la svalne.
TIPS: Bruk to stekebrett ved behov.
I mellomtiden, halver lime.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland limesaft, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend rødløk i laken og sett til side. Hell av laken før servering.
Varm opp en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sorte bønner (inklusiv væske), grønnsaksbuljong, Tex-Mex, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til gjennomvarmt.
Mos med en potetmoser eller gaffel og hold varmt til servering.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Finhakk koriander.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til noe brunet.
Bland rømme, vann, salt og en klype pepper i en liten skål.
Topp tortillabrød med bønner, vegetardeig, tomat, avokado, syltet rødløk og koriander.
Server med rømme.