Enten det er helg eller en vanlig hverdag, så skinner solen og magen rumler. Lyst på biff med poteter og brokkolini til middag? Vi serverer biffen med knuste poteter med rømme og bacon, og en sprø kålsalat med rødkål og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
500 g
Poteter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
140 g
Bacon, terninger
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Gressløk
75 g
Rødkål
150 g
Brokkolini
½ dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet, og krydre med en klype salt.
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær poteter (uskrelt) i kvarte.
Kok poteter i 15-18 min, eller til møre.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
Finhakk gressløk.
Bland BBQ-saus, soyasaus [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og halvparten av Ay Cajun-ba i en liten skål.
Bland rødkål, halvparten av rømmen, gressløk og en stor klype salt og pepper i en skål. Sett til side.
Fordel brokkolini på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Når potetene er ferdigkokt, overfør til den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gyllen.
Krydre kjøtt med resten av Ay Cajun-ba.
Hell baconfett av pannen. Varm opp en skvett olivenolje på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, til brunet. Senk varmen. Stek videre i 1-2 min på hver side (medium stekt). Pakk kjøttet i folie og sett til side.
Varm opp pannen på middels varme (med kjøttkraft) og tilsett BBQ-saus. Kok i 1 min under omrøring.
Skjær kjøtt i skiver.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det bedre stekt.
Anrett kjøtt, poteter, salat og brokkolini på tallerkener.
Hell BBQ-saus over kjøttet.
Topp potetene med en stor klatt rømme og halvparten av bacon.
Strø resterende bacon over brokkolini.