Cajunkrydret laks i fløtesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkrydret laks i fløtesaus

Cajunkrydret laks i fløtesaus

med grønne bønner og pastinakkmos

Dagens middag er en skandinavisk favoritt som gir et hint av hverdagsluksus. I dag får hele familien glede av smørstekt, cajunkrydret laksefilet stekt i en deilig balansert sitronsaus med fløte. Som nøye utvalgt tilbehør skal vi lage en fyldig og kremet potet- og pastinakkmos samt hvitløksstekte grønne bønner og tomat.

Tags:
Hvetefri
Rask
Allergener:
Melk
Sulfitter
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Pastinakk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Tomat

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til fisk

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier896 kcal
Energi (kj)3749 kj
Fett50.1 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater72 g
Sukker16.9 g
Protein42 g
Natrium477 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter.

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner.

Grovhakk tomat.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron i to.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner, tomat og hvitløk i 3-4 min, eller til grønne bønner er møre.

Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken, dekk til med folie og sett til side.

TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for raskere stekeprosess.

Stek fisk
4

Vask pannen, tilsett olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.

Lag saus
5

Snu fisk og tilsett smør og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek.

Senk varmen til middels. Tilsett sitronsaft, grønnsaksbuljong, vann og sukker. La putre i 2-3 min.

Rør inn matfløte. Kok videre i 1 min, til sausen tykner. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått matt farge.

Server
6

Anrett fisk, potetmos og grønne bønner på tallerkener.

Hell saus over fisken.