Tabbouleh er en bulgursalat fra Libanon som kan inneholde mange spennende ingredienser. Dagens tabboulehsalat frister med bulgur, agurk, tomat, rødløk, persille og sitron. Vi serverer vår tabbouleh med cajunkrydret ørret, og topper alt med en frisk mynteyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte
1 pose
Bladpersille
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Sitron
2 stk
Tomat
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Plukk og finhakk mynteblader.
Bland yoghurt, mynte, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre alle sider med Ay Cajun-ba.
Stek ørret med skinnet ned i 4-5 min. Snu og stek videre i 3-4 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær agurk og tomat i 1 cm biter.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Grovhakk persille.
Bland agurk, tomat, rødløk, persille, saft fra resterende sitronbåter og olivenolje [1 ss | 2 ss] i kjelen med bulgur. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett tabbouleh i dype tallerkener.
Topp med fisk.
Drypp over mynteyoghurt.