Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Piff opp fiskemiddagen med vår cajunkrydrede ørretfilet! Vi serverer den krydderstekte fisken på en seng av myk søtpotetmos, og topper den med en herlig hjemmelaget salsa og paprikamajones. Dette blir en innertier hos både store og små.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
450 g
Søtpotet
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 g
Røkt paprikapulver
1 stk
Hvitløk
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
3 ss
Melk (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær søtpotet i 2 cm store biter.
Skrell hvitløk.
Kok søtpotet og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.
I mellomtiden, finhakk tomat, agurk og koriander.
Skjær lime [1/2 st, 2P] i skiver.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], tomat, agurk og koriander i en mellomstor skål.
Bland majones, røkt paprikapulver [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tørk ørret lett med kjøkkenpapir, og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt på hver side.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til fisken er gjennomstekt.
TIPS: Ørreten er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i kjelen med søtpotet. Mos til en glatt konsistens.
TIPS: Tilsett en klatt smør om ønskelig.
Fordel søtpotetmos, ørret og salsa på tallerkener.
Server med en klatt paprikamajones på siden.