I dag frister vi med cajunkrydrede reker stekt med smør og hvitløk. Tilbehøret i dag er kremet kokosris og en sterk og frisk mangosalat med kål og chili. Denne nydelige retten er ferdig på 20 minutter!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
150 g
Langkornet hvit ris
½ stk
Lime
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ g
Chiliflak
1 stk
Mango
75 g
Rødkål
1 pose
Koriander
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
1 stk
Hvitløk
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Smør (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til lav varme og la putre i 10 min. Ta kjelen av varmen, rør inn revet kokos og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to. Bland majones og en skvett limesaft i en liten skål.
Skrell mango og skjær langs sidene av steinen slik at du får to deler. Skjær mango i 2 cm biter.
Bland mango, rødkål, salt [1/4 ts | 1/2 ts], chiliflak [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Finhakk eller press hvitløk.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker og Ay Cajun-ba i 1-2 min på hver side, eller til rosa og gjennomstekte. Tilsett smør [2 ss | 4 ss] og hvitløk. Rør godt. Stek i ytterligere 1 min, eller til velduftende.
Anrett ris og mangosalat i dype tallerkener.
Legg reker over risen og topp med en klatt limemajones.
Riv korianderblader grovt og dryss over.