Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Cajunkrydret torsk med sitronris og svarte bønner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
½ stk
Sitron
½ pakke
Svarte bønner
1 boks
Mais
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Dekk til med lokk og senk til middels lav varme. Småkok i 10 min.
Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
Rett før servering, tilsett saft fra alle sitronbåtene og rør risen opp med en gaffel.
Hell væsken av svarte bønner [½ pakke, 2P] og skyll dem.
Hell væsken av mais.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite fra det grønne.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika og det hvite av vårløken i 2-3 min.
Rør inn svarte bønner [½ pakke, 2P], mais, Hvitløksflørt, salt [½ ts | 1 ts] og vann [3 ss | 6 ss]. Kok i ytterligere 1-2 min. Krydre med en klype pepper og sett til side i en skål.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med halvparten av Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper på hver side.
Om nødvendig, tilsett en skvett olivenolje i stekepannen, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side. Krydderblandingen kan bli mørk, men den skal ikke bli brent.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland resterende Ay Cajun-ba, majones, en klype salt og vann [½ ss | 1 ss] i en skål.
Anrett sitronris, grønnsaker og torsk på tallerkener.
Drypp over dressing og pynt med det grønne av vårløken.