topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky teriyaki-blomkål

Sticky teriyaki-blomkål

med vårløkblandet ris og brokkoli

Teriyakisaus er en mørk, tykk japansk saus med en karakteristisk smak som har blitt svært populær over hele verden. Her bruker vi den sammen med cajun-panert blomkål som vi ovnsbaker og deretter vender i teriyakisaus. Deilig tilbehør er aromatiske vårløksris, en frisk brokkolisalat med spinat og sesamfrø, og krydret srirachamajones.

Tags:
Plantebasert
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sulfitter
Sesam
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Brokkoli

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

50 g

Vegansk srirachamajones

½ g

Chiliflak

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

4 ss

Hvetemel (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier818 kcal
Energi (kj)3422 kj
Fett34.7 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater103.9 g
Sukker18.4 g
Protein19.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered blomkål
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm store buketter.

Finhakk hvitløk (eller press).

Bland mel [4 ss | 8 ss], Ay-Cajun-ba, hvitløk, chiliflak [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en stor skål.

Bland inn blomkål.

Legg blomkål i et jevnt lag på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir, drypp over olivenolje.

Bak i 14-16 minutter, til lett brunet.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis røren føles for tykk.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Kok ris
2

Skjær vårløk fint.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.

Stek vårløk i 1-2 min, til gyllen.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la koke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
3

Hakk brokkoli (med stilk) i 1 cm store biter.

Del lime i to.

Skyll spinat.

Lag salat
4

Bland limesaft, salt [1/2 ts | 1 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Tilsett brokkoli, spinat og sesamfrø og bland godt.

Lag saus
5

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett teriyaki og vann [1/2 dl | 1 dl]. Varm opp til gjennomvarm.

Tilsett blomkål og bland godt.

Server
6

Anrett ris, brokkolisalat og blomkål i dype tallerkener. 

Topp med en klatt srirachamajones.