Teriyakisaus er en mørk, tykk japansk saus med en karakteristisk smak som har blitt svært populær over hele verden. Her bruker vi den sammen med cajun-panert blomkål som vi ovnsbaker og deretter vender i teriyakisaus. Deilig tilbehør er aromatiske vårløksris, en frisk brokkolisalat med spinat og sesamfrø, og krydret srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Brokkoli
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
150 g
Jasminris
30 g
Spinat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
50 g
Vegansk srirachamajones
½ g
Chiliflak
1 stk
Lime
4 ss
Hvetemel (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm store buketter.
Finhakk hvitløk (eller press).
Bland mel [4 ss | 8 ss], Ay-Cajun-ba, hvitløk, chiliflak [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en stor skål.
Bland inn blomkål.
Legg blomkål i et jevnt lag på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir, drypp over olivenolje.
Bak i 14-16 minutter, til lett brunet.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis røren føles for tykk.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær vårløk fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
Stek vårløk i 1-2 min, til gyllen.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la koke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Hakk brokkoli (med stilk) i 1 cm store biter.
Del lime i to.
Skyll spinat.
Bland limesaft, salt [1/2 ts | 1 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Tilsett brokkoli, spinat og sesamfrø og bland godt.
Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett teriyaki og vann [1/2 dl | 1 dl]. Varm opp til gjennomvarm.
Tilsett blomkål og bland godt.
Anrett ris, brokkolisalat og blomkål i dype tallerkener.
Topp med en klatt srirachamajones.