Pryd middagsbordet med denne lekre salaten som er rik på både smak og farge! Vi ovnsbaker søtpotet og rødløk krydret med vår egen krydderblanding, Panamat, og blandet det med salat, avokado og mango. Ingen salat er komplett uten dressing, så vi blander en srirachamajones med limesaft og misopasta. Salaten toppes med grovhakkede peanøtter, mynte og fersk chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
1 stk
Avokado
1 stk
Rødløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ stk
Mango
1 stk
Salat
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Panamat
1 pose
Mynte
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Sriracha
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Vann* (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skjær rødløk i 2 cm brede båter.
Fordel søtpotet og rødløk på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Panamat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland en stor skvett limesaft, majones, sriracha, misopasta og vann [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål.
Grovhakk salat og peanøtter.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Finhakk mynte.
Del chili [1/2 stk, 2P] på langs, fjern frø og finhakk.
Ta ferdigstekt søtpotet og rødløk ut av ovnen, og la svalne i 3-4 min.
Anrett salat i skåler og topp med søtpotet, rødløk, mango og avokado. Hell over srirachadressing.
Garner med peanøtter, chili og mynte.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.