Char siu-inspirert kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Char siu-inspirert kjøttdeig

Char siu-inspirert kjøttdeig

med hoisinnudler og stekte grønnsaker

Denne spennende asiatiske retten er laget av vår profesjonelle kokk, Sophie. Med denne oppskriften har hun laget en smakfull fortolkning av den kinesiske klassikeren char siu, og den skuffer ikke! Smak til grønnsaker og kjøttdeig med soyasaus, hoisinsaus, hvitløk og ingefær, servert med nudler. Topp med peanøtter og chili for en perfekt smaksopplevelse.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Kjøttdeig av storfe

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rød chili

2 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier749 kcal
Energi (kj)3134 kj
Fett31.1 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater73.6 g
Sukker25.7 g
Protein40.2 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. 

Grovhakk pak choi.

Press eller finhakk hvitløk. 

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Skjær chili i tynne skiver. 

Stek rødløk og gulrot
2

Kok opp en kjele med saltet vann.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk og gulrot i 3-4 min.

Stek grønnsaker
3

Tilsett pak choi, ingefær, hvitløk og salt [1/2 ts | 1 ts] og stek i 1 min. Overfør til en skål og sett til side.

Kok nudler
4

Kok nudler i 1-2 min. 

Spar litt nuddelvann [1/2 dl | 1 dl]. Hell av resten av vannet.

Tilsett hoisinsaus og nuddelvann i kjelen med nudler og bland godt.

Stek kjøttdeig
5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 3-4 min.

Senk til lav varme. Tilsett soyasaus, grønnsaker og nudler, og bland godt. Smak til med salt og pepper.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett nudler, grønnsaker og kjøttdeig i dype tallerkener.

Topp med peanøtter og chili.