Denne spennende asiatiske retten er laget av vår profesjonelle kokk, Sophie. Med denne oppskriften har hun laget en smakfull fortolkning av den kinesiske klassikeren char siu, og den skuffer ikke! Smak til grønnsaker og kjøttdeig med soyasaus, hoisinsaus, hvitløk og ingefær, servert med nudler. Topp med peanøtter og chili for en perfekt smaksopplevelse.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rød chili
2 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 3)
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver.
Grovhakk pak choi.
Press eller finhakk hvitløk.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skjær chili i tynne skiver.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek rødløk og gulrot i 3-4 min.
Tilsett pak choi, ingefær, hvitløk og salt [1/2 ts | 1 ts] og stek i 1 min. Overfør til en skål og sett til side.
Kok nudler i 1-2 min.
Spar litt nuddelvann [1/2 dl | 1 dl]. Hell av resten av vannet.
Tilsett hoisinsaus og nuddelvann i kjelen med nudler og bland godt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 3-4 min.
Senk til lav varme. Tilsett soyasaus, grønnsaker og nudler, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Anrett nudler, grønnsaker og kjøttdeig i dype tallerkener.
Topp med peanøtter og chili.