Rustikk rotgrønnsak- og kjøttbollesuppe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikk rotgrønnsak- og kjøttbollesuppe

Rustikk rotgrønnsak- og kjøttbollesuppe

med stekt grønnkål og gremolata

Ingenting er bedre enn en varm suppe på kalde kvelder. Denne enkle varianten består av hjemmelagde kjøttboller som får godgjøre seg i en herlig suppe med kyllingbuljong og stekte rotgrønnsaker. Topp suppen med en kjapp, hjemmelaget gremolata, og så er middagen klar!

Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Selleri
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinekjøttdeig

50 g

Grønnkål

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

250 g

Bakepotet

10 g

Kyllingkraft

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

½ ss

Olje til steking

8 dl

Vann til suppe

1 ss

Olje til gremolata

¼ ts

Salt til gremolata

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)3002 kj
Fett44.6 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater45.9 g
Sukker10.3 g
Protein31.5 g
Natrium136.1 mg

Framgangsmåte

Forbered kjøttboller
1

Varm opp en skvett olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek grønnkål i 1 min, til myknet og lysegrønn. Legg over i en liten skål.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, sennep, halvparten av grønnkålen, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Forbered rotfrukter
2

Finhakk løk.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm store biter.

Skrell og skjær potet og knollselleri i 1 cm store biter.

Lag suppe
3

Varm opp olivenolje i samme kjele på middels høy varme.

Stek rotfrukter i 1-2 min, eller til de mykner.

Tilsett vann, kyllingkraft og soyasaus, og kok opp.

Tilsett kjøttboller
4

Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender.

Tilsett kjøttboller i kjelen med suppe, og senk til middels varme. La småkoke i 6-8 min.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland gremolata
5

I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk.

Bland persille, hvitløk, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.

Tilsett resterende grønnkål i suppen når kjøttbollene er ferdige.

Server
6

Anrett suppe og kjøttboller i skåler.

Topp med gremolata.