Taco åpner for alle muligheter, og i dag er det lykkedagen til den som elsker ørret. Vi fyller tortillabrødene med stekt ørret krydret med vårt helt eget solskinnskrydder og glasert med en herlig søt chilisaus. Tilbehøret er pak choi, gulrot og eple, frisk limesyltet løk og krydret majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
20 g
Søt chilisaus
½ g
Chiliflak
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
1 stk
Eple
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Om du ikke har mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær rødløk i tynne halve skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Vend inn løk og sett til side.
Hell av væske før servering.
Grovhakk pak choi.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Finhakk innerste del.
Ha alt i en mellomstor skål. Rett før servering, tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og bland sammen.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør med skinnsiden opp til en tallerken. Fjern skinnet.
TIPS: Fisken er ferdig når den får en matt farge på innsiden.
Varm opp stekepannen (ikke vask) på middels varme. Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], soyasaus, søt chilisaus [1/2 pose, 2P] og chiliflak [1/2 pose, 2P]. Kok i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.
Fjern fra varmen og legg fisk tilbake i pannen. Del fisken i flak med en stekespade og vend i saus.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chilien.
I mellomtiden, bland Hello sunrise og majones i en liten skål.
Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i forvarmet ovn i 4-5 min.
Fyll tortilla med salat, fisk og limesyltet løk.
Server med majones.