Mais, koriander og cajunkrydder er vanlige innslag i det meksikanske kjøkkenet, og alle tre komponentene spiller viktige roller i denne oppskriften. Vi lager en bowl med luftig basmatiris, stekte reker, en chimichurri-inspirert salsa med brunet mais, avokado, limesyltet rødløk og ferske urter. Topp det hele med en klatt mild rømme for å balansere smakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Avokado
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
150 g
Basmatiris
1 boks
Mais
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 g
Chiliflak
½ stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til reker
½ ss
Olje til salsa
¼ ts
Salt til salsa
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Halver lime.
Finhakk rødløk.
Bland rødløk, salt og limesaft i en liten skål. Sett til side.
Finhakk koriander og persille.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.Skjær i 2 cm store biter.
Hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet. Legg over i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre reker med Ay Cajun-ba, chiliflak og salt.
Stek i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, tilsett rødløk (med lake), avokado, olivenolje, salt og urter i skålen med stekt mais. Bland godt.
Anrett ris i skåler.
Topp med reker og mais- og avokadosalat.
Server med en klatt rømme.