I dag skal vi lage en smakfull bowl, når vi steker kjøttdeig med krydder og aprikoschutney. Samtidig blander vi en kremet hvitløksyoghurt, og koker mandelbulgur. Vi serverer herlighetene med en frisk salat med agurk, tomat og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
4 g
Mild Mahal
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Goan Xacuti
¼ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ dl
Vann (steg 3)
Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la putre i 9-10 min, eller til mør.
Sett på lokk og sett til side.
I mellomtiden, grovhakk agurk og tomat.
Finhakk persille og løk.
Bland agurk, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og persille i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og løk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts], vann [1/2 dl | 1 dl], Goan Xacuti, Mild Mahal og aprikoschutney. Stek videre i 1-2 min, eller til tyknet og klissete.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og hvitløk i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk mandler.
Bland mandler med bulgur rett før servering.
Anrett kjøttdeig, bulgur og agurksalat i dype tallerkener.
Legg en klatt hvitløksyoghurt over kjøttdeigen.