Er du ute etter en rask, men næringsrik middag er fargerike bowl-retter riktig valg! Vi frister med en vegetarvariant laget med luftig ris blandet med hvitvinseddik og sukker for å fremheve den klassiske sushismaken. Risen toppes med stekte kikerter glasert med misosaus, søt chilisaus og soyasaus, avokadoskiver og en frisk salat med gulrot, rødkål, agurk, sesamfrø og limesaft. Kronen på verket er en klatt asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot, Julienne
75 g
Rødkål
½ stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Avokado
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
2 ts
Sukker (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Spar litt væske fra kikerter [2 ss | 4 ss] i en liten skål, og hell av resten.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.
Tilsett misosaus, søt chilisaus, væska fra kikerter [2 ss | 4 ss], soyasaus, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Stek i 1 min, eller til kikerter er glaserte. Ta stekepannen av varmen.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland gulrot, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål, og sett til side.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i skålen med grønnsaker rett før servering, og bland godt.
Bland hvitvinseddik og sukker [2 ss | 4 ss] i kjelen med ris.
Anrett ris i skåler og topp med salat, kikerter og avokado.
Server med en klatt asiatisk majones.